Treceți la conținutul principal

Alexandra Stoicescu - date biografice



prezinta q&a, 7 zile, Observator 19

Nume: Alessandra Cornelia Stoicescu
Data nasterii: 28.04.1976
Locul nasterii: Bucuresti, maternitatea Polizu, etajul 3
Stare civila: Necasatorita
Copii (varsta si numele lor): doar nepoti, Vlad de 6 ani si Paul de 2 ani
Studii: Facultatea de Sociologie Psihologie, Scoala BBC de televiziune, Stagiu de pregatire CNN, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza – sectia scenografie ( de unde am dobandit si un atestat de pictor scenograf )

Portret Alexandra Stoicescu pe Mediapedia.ro

Alessandra Stoicescu (n. Bucureşti, 28 aprilie 1976) este un om de televiziune român, cunoscut ca prezentatoare a principalului jurnal de ştiri de la Antena 1, "Observator 19", alături de Lucian Mândruţă, până în data de 19 februarie 2010. A realizat şi emisiunea "News First" de la fostul Radio News FM.

Cariera Alessandrei Stoicescu se leagă, fără întrerupere, de Intact Media Group, trustul controlat de familia Voiculescu, unde a ocupat, începând din 1995, funcţia de editor-prezentator. Vedeta Observatorului semnează articole săptămânale în Săptămâna financiară, considerate de criticul Alex Ştefănescu "cele mai bune tablete de scriitor din presa noastră". Mai prezintă şi contribuie la realizarea emisiunii "7 zile", retrospectiva săptămânală a Antenei 1. În trecut, a apărut pe Antena 1 în diferite ipostaze, printre care aceea de corespondent CNN şi aceea de reporter, la alegerile din 1996, 2000 şi 2004, alegerile din SUA din 2000, atentatele teroriste de la New York (septembrie 2001).

Alessandra Stoicescu este absolvent de Psihologie (2003) şi masterand în Managementul Resurselor Umane. Din 2005, se ocupă şi de consultanţă în domeniul brandingului personal. Mai are la activ o bursă de jurnalism Freedom House şi un stagiu de pregătire la CNN.

Vedeta Antenei 1 are în palmares mai multe premii de televiziune, cu sau fără echipa de la Observator, decernate de TV mania sau Asociaţia Profesioniştilor din Televiziunea Română.

  • Alessandra Stoicescu este una din cele mai discrete vedete din România. În general, revistele mondene nu au descoperit detalii picante în viaţa ei personală.

  • Vedeta de la Antena 1 este cunoscută în presă şi sub numele de Sandra Stoicescu

  • Vizibil emoţionată la una dintre transmisiunile în direct, Alessandra Stoicescu a abuzat de cuvântul "efectiv", lucru care i-a atras ironia unora dintre comentatorii media.


QUIZ: (A1):



























































CartiDespre dragoste si alti demoni – Gabriel Garcia Marquez, Comedia umana – Balzac, Idiotul – Dostoievski
AutoriMarques, Dostoievski, Kafka, Balzac, Kundera, Cartarescu
FilmeRain man, Bicentennial Man
ActoriiAl Pacino, Meryl Streep, Oana Pellea, Robin Williams, Tom Hanks
RegizoriMichael Moore, Oliver Stone, Steven Spielberg
Stiluri muzicaleClasica, folk, oldies
CompozitoriBrahms, Vivaldi
TrupeBeatles
CantaretiMarc Anthony, Sting, Pavel Stratan, Iris, Cargo
PictoriJan Vermeer, Van Gogh
CuloriRosu , albastru
MancaruriPicante
Activitati si hobby-uriViata insasi trebuie privita ca un hobby – trebuie s-o traiesti cu intensitate si sa te bucuri de fiecare clipa
LocuriBucovina, Maramures si orice loc aflat pe malul marii


  • Pagina Alessandrei Stoicescu de pe site-ul Antena 1.

  • Tabletele Alessandrei Stoicescu din săptămânalul de business controlat de familia Voiculescu, "Săptămâna financiară".

  • Blogul Alessandrei Stoicescu de pe BlogSpot, neactualizat din 7 august 2007.

Comentarii

  1. ..... urmaresc intotdeauna emisiunile tale cu placere, esti un talent innascut si o tipa de o naturelete de invidiat...iti doresc in continuare cat mai mult succes....
    ..din insula Creta un gand cat se poate de bun, cu respect Robert...
    robertodenes@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandra im-i place mult colega ta Andreea Sava,m-am indragostit de c(...)l ei,are un c(...)r minunat. Chiar daca se vede din profil se vede super,spune-i sa se intoarca mai mult cu spatele decat din profil.Si tu arati superb ca de obicei in fiecare zi.O salut si pe Oana Dobre si ea arata foarte bine ,dar este o jurnalista de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  3. D-RA STOICESCU ACEEASTA PERSOANA VOS ESTE O FANATICA SI O PAIATA NU AI ESTE FRICA SI RUSINE NARE NICI O LEGATURA CALCULUL EI DE MATEMATICA  CU STAREA NOASTRA  SA PLECE DIN FATA TELEVIZORULUI CU ACEST ZIMBET PERFID.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragă Doamnă ! Eu nu trăiesc în țară, am întins-o de pe meleagurile aceste miorițene de cincisprezece ani. Vă spun sincer că deși la mina acasă în județul Zala Ungaria se prinde foarte bine emisiunile voastre nu mă uit. Am poposit săptămâna trecută câteva zile  și  m-am convins că bine că am plecat: Aici voi nu ați înaintat cu materia cenușie nimic. Sunteți tot atât de naționaliști proști cum  v-am lăsat. Eu sunt Român, sunt mândru de acest lucru, dar am văzut o emisiune de a ta.și...ești ca WC TUDOR...de fapt el era și invitatul dumitale, și un tinerel ci că stabilit în Spania, dar nu arăta căpșunar... mă rog a fost o emisiune cumplită....voi vreți neapărat ca secuii să se revolte! Nu vă jucați cu focul. Eu sunt din zonă. Ei rabdă rabdă dar....Iar scumpa doamnă dumneata, în loc să fi moderator erai călăul! Felicitări pentru NEPROFESIONALISMUL  reflectat prin ecran. Apropo și asta este cenzurată ca blogul lui Gâdea?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude

Stefan Vuza (om de afaceri) - fisa biografica

Nume: VUZA ŞTEFAN Functia: Presedintele Grupului SERVICIILE COMERCIALE ROMANE – www.scrgrup.ro Data Naşterii: 15.09.1969, Iaşi, România Educaţie: 1984- 1988 Liceul Militar - Aviaţie, Craiova; 1988-1991 Şcoala Militară – Ofiţeri Activi, Tancuri, Piteşti; 1990-1994 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale; licenţiat în Comerţ Exterior, Bucureşti; 1996-2000 Facultatea de Drept; licenţiat în Dreptul Comerţului Internaţional Bucureşti; 2001 Studii post – universitare de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti 2002 Master în Tranzacţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice, Bucureşti 2003 Master în Psihologie Industrială şi Organizaţională, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj - Napoca; 2007 Doctorat în Relaţii Economice Internaţionale, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj – Napoca Experienţă Profesională: august 1993 - august 1995: - SC DURĂU SA, administrator august 1995-1999:- SC EUROHOUSE COM SR

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura