Treceți la conținutul principal

Magda Carneci

 

video - înregistrare TVR - Mic dejun cu un campion, cu Daniela Zeca-Buzura

Poet si critic de arta, expert în organizare de expozitii, în comentariu si management cultural, în editare si jurnalistica. Studii superioare de istoria si teoria artei la Institutul de Arte Plastice “N.Grigorescu”, Bucuresti.
Doctorat în istoria artei la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (1997).
Cercetator stiintific principal gr.II, specialist în arta moderna si contemporana, la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române.
Presedinte al boardului Centrului International pentru Arta Contemporana (CIAC). Presedinte al AICA (Association Internationale des Critiques d’Art) – sectia româna. Co-director al revistei de arte vizuale contemporane ARTELIER.
Preda cursul de cultura si literatura romana la INALCO (Institutul National de Limbi si Civilizatii Orientale din Paris).
Membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, a Uniunii Artistilor Plastici si a Grupului pentru Dialog Social, a PEN-Club Roman, a Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta precum si a Maison des Ecrivains, Paris, a Société des Gens de Lettres, Paris, a Centre International de recherches et etudes transdisciplinaires (CIRET), Paris, a College Art Association, New York (CAA), a International Society for Intellectual History, London, a Historians of German and Central European Art (HGCEA), USA.

Carti publicate

  • Hipermateria, Bucuresti, Cartea Româneasca, 1981

  • Ion Tuculescu, Bucuresti, Meridiane, 1984

  • O tacere asurzitoare, Bucuresti, Eminescu, 1985

  • Lucian Grigorescu, Bucuresti, Meridiane, 1989

  • Haosmos, Bucuresti, Cartea Româneasca, 1992

  • Arta anilor '80. Texte despre postmodernism, Bucuresti, Litera, 1996

  • Psaume, Marseille, Autre Temps, 1997

  • Poeme / Poems, Paralela 45, 1999

  • Art of the 1980s in Eastern Europe. Texts on Postmodernism, Paralela 45, 1999

  • Poeme politice, Botosani, Axa, 2000

  • Artele plastice în România 1945 – 1989, Bucuresti, Meridiane, 2000

  • Poetrix. Texte despre poezie si alte eseuri, Bucuresti, Paralela 45, 2002

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude

Stefan Vuza (om de afaceri) - fisa biografica

Nume: VUZA ŞTEFAN Functia: Presedintele Grupului SERVICIILE COMERCIALE ROMANE – www.scrgrup.ro Data Naşterii: 15.09.1969, Iaşi, România Educaţie: 1984- 1988 Liceul Militar - Aviaţie, Craiova; 1988-1991 Şcoala Militară – Ofiţeri Activi, Tancuri, Piteşti; 1990-1994 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale; licenţiat în Comerţ Exterior, Bucureşti; 1996-2000 Facultatea de Drept; licenţiat în Dreptul Comerţului Internaţional Bucureşti; 2001 Studii post – universitare de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti 2002 Master în Tranzacţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice, Bucureşti 2003 Master în Psihologie Industrială şi Organizaţională, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj - Napoca; 2007 Doctorat în Relaţii Economice Internaţionale, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj – Napoca Experienţă Profesională: august 1993 - august 1995: - SC DURĂU SA, administrator august 1995-1999:- SC EUROHOUSE COM SR

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura