Treceți la conținutul principal

Andrei Siminel - afaceri


O mare parte din vechile magazine comuniste Romarta a fost achiziţionată de fondul de investiţii Broadhurst şi aparţine companiei americane New Century Holdings, reprezentată de Andrei Siminel. Acesta a preluat în special celebrele magazine universale din oraşele-reşedinţă de judeţ, pe care le-a reunit sub umbrela Romarta. Vreo două mii de magazine în treizeci de oraşe, toate amplasate în locaţii foarte bune.

Ulterior, o parte din acestea a format reţeaua de centre comerciale Winmarkt, dezvoltată în special pe structurile vechilor magazine universale din oraşe precum Piteşti (Trivale Shopping Center), Rm. Vâlcea (Cozia Shopping Center) sau Sinaia (Carpaţi Shopping Center), dar şi în imobile noi, suprafaţa totală ridicându-se la 147.000 de metri pătraţi. Brandul Romarta şi centrele Winmarkt au adus bani buni americanilor, însă, în 2008, compania Romarta SA a fost spartă în şase entităţi separate.

Perla coroanei, centrele comerciale Winmarkt, a fost vândută italienilor de la Immobiliare Grande Distribuzione, care au dat 182,5 milioane de euro pentru această achiziţie în aprilie 2008. Celelalte magazine au fost mutate pe alte companii, obţinând şi acum profituri.

Andrei Siminel s-a mai remarcat si prin investitiile sale in New Media, precum si prin activitatea in cadrul Bursei Romane. Ca reprezentant al fondului american Broadhurst, unul dintre cei mai importanti jucatori pe bursa, tanarul om de afaceri a ajuns in conducerea BVB.
Andrei Siminel este şeful operaţiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administreaza mai multe fonduri de investiţii, printre care şi Broadhurst Investments. În 2008, Siminel a devenit şi acţionarul majoritar al firmei de brokeraj Vanguard (actuala Tradeville), după ce a cumpărat pachetul de 95% din acţiuni prin intermediul Annaliesse Investments Limited.

Andrei Siminel este principalul om de afaceri si in cazul fostului magazin Cocor. Cf. Jurnalului national,




Fondul de investiţii Broadhurst, care aparţine companiei americane New Century Holdings, condusă de afaceristul Siminel Andrei, este acţionar cu 13,32% şi la magazinul Cocor. Ceilalti acţionari la Cocor mai sunt Liviu Ursan cu 14,76%, Daniel Stoica cu 13,94%, SIF Transilvania (10,25%) şi SIF Muntenia (10,01%). Alţi mici acţionari deţin la rândul lor 36,93%. Compania care administrează magazinul Cocor este listată la bursă şi de-a lungul timpului structura acţionariatului s-a modificat, însă a fost permanent controlată de Liviu Ursan, Daniel Stoica şi Andrei Siminel, fie prin intermediul Broadhurst Investments sau Romarta.

Cocor Bucureşti a afişat pe anul 2007 un profit net de 23,4 milioane de lei (6,49 milioane de euro), de peste patru ori mai mare decât în anul 2006.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude

Stefan Vuza (om de afaceri) - fisa biografica

Nume: VUZA ŞTEFAN Functia: Presedintele Grupului SERVICIILE COMERCIALE ROMANE – www.scrgrup.ro Data Naşterii: 15.09.1969, Iaşi, România Educaţie: 1984- 1988 Liceul Militar - Aviaţie, Craiova; 1988-1991 Şcoala Militară – Ofiţeri Activi, Tancuri, Piteşti; 1990-1994 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale; licenţiat în Comerţ Exterior, Bucureşti; 1996-2000 Facultatea de Drept; licenţiat în Dreptul Comerţului Internaţional Bucureşti; 2001 Studii post – universitare de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti 2002 Master în Tranzacţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice, Bucureşti 2003 Master în Psihologie Industrială şi Organizaţională, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj - Napoca; 2007 Doctorat în Relaţii Economice Internaţionale, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj – Napoca Experienţă Profesională: august 1993 - august 1995: - SC DURĂU SA, administrator august 1995-1999:- SC EUROHOUSE COM SR

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura