Treceți la conținutul principal

Dan Voiculescu (politician, om de afaceri)


  • Presedinte fondator al Partidului Umanist Roman (PUR), devenit Partidul Conservator (PC).

  • Fondator al trustului media Intact - Antena 1 si al grupului Grivco




Dan Voiculescu controleaza trustul de presa Intact, in care se afla televiziunile Antena 1, 2, 3, Euforia, GspTV, ziarele Jurnalul National, Gazeta Sporturilor, Radio Romantic, Radio ZU si altele.

A strans primul milion de dolari in 1996, 400.000 provenind din dividende de la grupul sau de firme Grivco, iar restul de 600.000 din dividende de la Antena1, conform propriilor declaratii.

In tinerete a lucrat in comertul exterior, fiind acuzat de politie politica. Au existat si acuzatii exotice la adresa sa, cum ar fi ca ar fi participat la sinuciderea unui frate al lui Nicolae Ceausescu sau ca si-ar fi insusit sumele din conturile secrete ale ostului dictator. Nicio dovada plauzibila nu a fost produsa in sprijinul acestor acuzatii.

S-a lansat in afacceri imediat dupa 1990, fondant trustul Grivco (afaceri diverse) si trustul Intact (mass media). Capitalul initial a fost imprumutat de la vechiul sau colaborator, firma Crescent din Cipru.

Dupa 2000, pe fondul cresterii puterii mediatice prin lansarea posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3, partidul pe care il conducea a facut aliante politice favorabile si a intrat in Parlament si de mai multe ori la guvernare.

Oficial, Dan Voiculescu s-a retras din afacerile familiei sale (care au ramas in proprietatea celor doua fiice) si din conducerea efectiva a partidului, pe care, totusi, il controleaza in mod evident.

In 2012 si-a dat de doua ori demisia din Parlament, in conditiile in care la adresa sa existau acuzatii serioase de incompatibilitate, dupa ce CNSSAS si Justitia il gasisera vinovat ca a facut politie politica pe timpul comunismului.







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude

Stefan Vuza (om de afaceri) - fisa biografica

Nume: VUZA ŞTEFAN Functia: Presedintele Grupului SERVICIILE COMERCIALE ROMANE – www.scrgrup.ro Data Naşterii: 15.09.1969, Iaşi, România Educaţie: 1984- 1988 Liceul Militar - Aviaţie, Craiova; 1988-1991 Şcoala Militară – Ofiţeri Activi, Tancuri, Piteşti; 1990-1994 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale; licenţiat în Comerţ Exterior, Bucureşti; 1996-2000 Facultatea de Drept; licenţiat în Dreptul Comerţului Internaţional Bucureşti; 2001 Studii post – universitare de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti 2002 Master în Tranzacţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice, Bucureşti 2003 Master în Psihologie Industrială şi Organizaţională, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj - Napoca; 2007 Doctorat în Relaţii Economice Internaţionale, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj – Napoca Experienţă Profesională: august 1993 - august 1995: - SC DURĂU SA, administrator august 1995-1999:- SC EUROHOUSE COM SR

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura