Treceți la conținutul principal

Robert Cazanciuc (fost ministrul justitiei), biografie

numit ministru al Justitiei in aprilie 2013

Functii importante detinute anterior:

  • purtator de cuvant al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie

  • subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al României (cabinetul Adrian Nastase)

  • director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor

  • Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe


Apreciază arta fotografică şi cea tradiţională. S-a născut la 26 noiembrie 1971 la Ploieşti, judeţul Prahova, este căsătorit şi are doi copii. Vorbeşte fluent limba engleză.

detalii si pe digi24


În vârstă de 41 de ani, Robert Cazanciuc şi-a început cariera profesională în anul 1995, în urma absolvirii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Până în anul 1998 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, responsabil cu supravegherea urmăririi penale. A absolvit în 1996 şi Institutul Naţional al Magistraturii. Din 1998 Robert Cazanciuc s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. În această calitate a contribuit la constituirea primului birou de relaţii cu presa - ca structură distinctă - în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public din România.



În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al Primului Ministru al României. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborarea Acordului de cooperare administrativă cu OLAF. În 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, calitate în care a elaborat şi susţinut, în relaţia cu instituţiile Uniunii Europene, planurile de acţiune care au vizat implementarea angajamentelor asumate de România. Departamentul a urmărit şi verificat modul de implementare a programelor finanţate de către Banca Mondială.


În anul 2005 Robert Cazanciuc a fost director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 2009 Robert Cazanciuc a absolvit şi Masterul de Securitate judiciară al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu. De asemenea, a beneficiat de câteva cursuri de formare şi vizite de studiu în Franţa, Germania şi Statele Unite ale Americii.


Robert Cazanciuc a predat Comunicare şi relaţii publice la Şcoala Naţională de Grefieri şi la Institutul Naţional al Magistraturii din 2007 până în 2009. În 2007 a fost responsabil pentru formarea purtătorilor de cuvânt magistraţi în relaţiile cu mass-media, susţinând 12 seminarii cu participarea unui număr de 250 magistraţi.


A fost numit Secretar General al MAE pe data de 21 mai 2012 si a detinut functia pana in aprilie 2013. A mai îndeplinit funcţia de Secretar General în MAE în perioada 15 aprilie 2009 - 15 aprilie 2012 (numit in timpul cabinetului Boc, cand ministru de externe era Cristian Diaconescu).



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude

Stefan Vuza (om de afaceri) - fisa biografica

Nume: VUZA ŞTEFAN Functia: Presedintele Grupului SERVICIILE COMERCIALE ROMANE – www.scrgrup.ro Data Naşterii: 15.09.1969, Iaşi, România Educaţie: 1984- 1988 Liceul Militar - Aviaţie, Craiova; 1988-1991 Şcoala Militară – Ofiţeri Activi, Tancuri, Piteşti; 1990-1994 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale; licenţiat în Comerţ Exterior, Bucureşti; 1996-2000 Facultatea de Drept; licenţiat în Dreptul Comerţului Internaţional Bucureşti; 2001 Studii post – universitare de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti 2002 Master în Tranzacţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice, Bucureşti 2003 Master în Psihologie Industrială şi Organizaţională, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj - Napoca; 2007 Doctorat în Relaţii Economice Internaţionale, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj – Napoca Experienţă Profesională: august 1993 - august 1995: - SC DURĂU SA, administrator august 1995-1999:- SC EUROHOUSE COM SR

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura