Sorin Oprescu - Autobiografie

Sorin-OprescuAutobiografie

Sunt bucureştean. M-am născut, am crescut, trăiesc în Bucureşti. Am peste jumătate de veac în spaţiul Bucureştilor. Timpul, ca şi spaţiul nu sunt concepte atât de bine definite încât să mă îngrijoreze.

Eu timp am. Am timp să fac cinci-şase meserii deodată. Ce mă supără e că n-am destul spaţiu să mă desfăşor la câte lucrări şi reparaţii face Videanu în Bucureşti.

Sunt tata. Am un băiat şi sunt foarte mândru de el dar îmi pare rău că am fost un tată doctor.

Sunt bunic. Am o nepoţică şi pentru ea aş vrea acum să-mi dau doctoratul in meseria de bunic.

Sunt doctor. Doctorul Oprescu. Mi-am dorit sã ajung chirurg, în clasa a IX-a, dupã ce am citit "Viata de chirurg" si sã ajung un chirurg bun. Am ajuns în vârf. Am muncit mult, deci in privinta asta sunt linistit. Spitalul Universitar este cea mai mare realizare a mea. Dupã acesta vine cu sigurantã Eliasul. Am fãcut TOT ce am putut ca aceste spitale sã fie ceea ce sunt. Am luptat, am strigat, am negociat, mi-am înghitit cuvintele, am convins. Mi-a plãcut atât de mult sã determin diversi cetãteni cu bani cã pot construi si adiminstra un spital si un ambulatoriu performante încât as fi putut practica cu succes meseria de negociator. Noroc cã nu mi-a dat Dumnezeu atât de mult noroc, fiindcã altminteri n-as mai fi muncit s-ajung unde sunt azi..

Sunt om. Sunt un om ca şi voi. Cineva m-a întrebat dacă am curaj? Sincer, nu mă consider curajos. Sunt îndeajuns de timid că să dau primul cu pumnul. Dacă m-aş afla la butoanele de comandă ale administraţiei din România, aş da stop la jaf, la tot ce s-a întâmplat până acum, eject la băieţii care sunt acum la comandă şi fast forward la toţi banii pe care antihaiducii din sistemul ticăloşit de azi îi iau de la săraci şi-i dau la bogaţi.

Sunt independent politic. Dar sunt dependent de voturile voastre. Partea de politică am început să o gândesc după 40 de ani. Nu am fost niciodată tentat să renunţ la politică, dar câteodată mi se face şi mie acru în gură când văd instabilitatea oamenilor. Am asistat la vicierea unor prietenii, la desfacerea unor prietenii de ani şi ani, tocmai pentru că politica este locul unde caracterul întotdeauna îşi spune cuvântul.

Mi-am dat demisia din partid cu credinţa ca gestul meu va fi interpretat cu simpatie si corectitudine de catre bucuresteni . Nu am avut sansa sa va vorbesc mult despre motivatia acestui gest; nu a fost un gest usor; sunt si eu om si am sentimente fata de oamenii si comunitatile in care am trait .

Am plecat din acest partid pentru ca un grup de oameni - nu multi, au incercat sa confiste si sa foloseasca in interes personal imaginea acestui partid . Tot ei au incercat sa ma momeasca si sa imi promita tot felul de functii pentru ca sa ma faca partas la aceste jocuri pe care ei le desfasurau si le desfasoara cu alti lideri din alte partide politice .

Este adevarat ca sunt un exponent tot al clasei politice ticalosite , dar intr-o zi am luat o decizie ; am spus STOP , asa cum si voi cetatenii ati spus STOP . Ceva trebuie schimbat ; eu sunt astazi judecat de unii comentatori si formatori de opinie in mass media ca am avut acest curaj . Le spun si lor si cetatenilor Bucurestiului ca asta a fost optiunea mea ; asa cred eu ca trebuie schimbat ceva .

Daca cetatenii doresc schimbarea clasei politice , eu nu am facut decat sa respect dorinta lor .

Sursa: http://www.sorinoprescu.ro/sorin-oprescu.html

0 comentarii: