Vedeta Gigi Becali...

becali-3

...în politică

George Becali este un om controversat, afişează o politică populistă şi face apel la ideologia ultra-naţionalistă, afirmând că stânga politică ar fi unealta "Diavolului", că el este "Cavalerul Luminii", că vrea "Mântuirea Neamului". Este cunoscut atât prin fanfaronada declaraţiilor publice cât şi prin faptul că îşi contrazice deseori poziţiile exprimate. L-a înjurat îndelung şi destul de apăsat pe Vadim Tudor, pentru ca mai apoi să bată palma cu acesta şi să intre sub stindardul lui în competiţia pentru un post de parlamentar.

...în mass-media

Populiste sunt şi apariţiile lui la televizor, unde la programe politice refuză să răspundă la întrebările puse de crainici, încercând să preia controlul şi folosind expresii ieşite total din afara contextului, atacând personaje politice şi comparându-se cu foşti domnitori din istoria României. De altfel, Becali a avut probleme cu justiţia datorită folosirii în campania sa electorală a imaginii lui Mihai Viteazul, dintr-un film regizat de Sergiu Nicolaescu, avându-l ca actor principal pe Amza Pellea. A atras atenţia asupra sa şi prin agresiunea verbală împotriva unui jurnalist, Becali exprimându-şi printr-o serie de înjurături nemulţumirea faţă de postul Antena 1, condus de unul dintre adversarii săi politici, Dan Voiculescu.

...în fotbal

Pentru că a nu a respectat ordinele lui Gigi Becali privind poziţia în teren a lui Mirel Rădoi, antrenorul Gheorghe Hagi a fost aproape de a fi demis, dar Becali s-a răzgândit doar fiindcă Hagi este naşul său, după propriile declaraţii ale lui Becali.  În cele din urmă, Hagi şi-a dat singur demisia, punând gestul său pe seama comportamentului lui Becali, pe care l-a acuzat de un comportament nedemn.

0 comentarii: