Gheorghe Hagi (Biografia)

[caption id="attachment_695" align="alignleft" width="258" caption="gheorghe hagi antrenor"]hagi_gheorghe-02[/caption]

Gica este cel mai mic dintre cei trei copii ai familiei Hagi. Sultana si Elena sunt surorile mai mari. In casa de la Sacele, sat aflat la 35 km de Constanta, au locuit pana in 1973.
Aici a inceput sa joace fotbal, cel mai bun jucator al Romaniei, cu o vezica de porc, apoi cu o minge din par de cal facuta de bunicul sau pentru ca la 6 ani sa primeasca o minge de cauciuc de la mama sa.

In aprilie 1975 Hagi a luat primul contact cu fotbalul adevarat. Primul sau antrenor a fost Iosif Bukossi care conducea Centrul de copii si juniori al echipei Farul Constanta.
Un an mai tarziu, la 11 ani, Hagi a participat la prima competitie oficiala : "Cupa Sperantelor editia a 6-a"
La 13 ani a fost legitimat la Farul Constanta, fapt cea reprezentat inceputul unei cariere de 23 de ani ca jucator de fotbal.

Detine aproape toate recordurile din fotbalul romanesc la nivelul echipei reprezentative, cu 115 selectii (urmat de Ladislau Bölöni, cu 108), 33 de goluri marcate (urmat de Bodola, cu 30) si de 54 de ori capitan al nationalei (urmat de Cornel Dinu, cu 45 de banderole), toate, recorduri greu de egalat in urmatorii ani.

Ca antrenor, Hagi a avut rezultate contradictorii, atat in Turcia, unde a antrenat Galatasaray, cat si in Romania, unde a antrenat nationala si cluburile Poli Timisoara si Steaua Bucuresti.

0 comentarii: