Corina Martin (om de afaceri)Corina Martin s-a născut la data de 15 iulie 1967, în Constanţa. A absolvit, în 1990, Facultatea de Economia Serviciilor de Alimentatie Publica si Turism din cadrul ASE, singura facultate de turism la vremea respectiva. În 1990, a fost primul angajat al agentiei Nouvelles Frontieres – Simpaturism din Constanta, între 1992 si 1998 fiind director al acestei filiale. În 1998 înfiinteaza propria agentie de turism, Mistral Voyages, pe care o conduce si în prezent. Membru ANAT din 1998, Corina Martin este aleasa, în 2004, vicepresedinte al Consiliului Regional ANAT SE, iar în 2006, presedinte al ANAT SE. În 2007 a reusit sa înfiinteze, cu succes, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral. Din 2007, este si trainer autorizat ANAT. Printre viitoarele proiecte se numara contributia la dezvoltarea Litoralului românesc si implicarea în hotelarie, prin dezvoltarea unei structuri hoteliere în zona Bran – Moieciu. Este sotia unui politician PSD sustinut de Radu Mazare.

Chiar dacă site-ul ANAT o prezintă ca fiind reprezentanta inexistentei Agenţii de Turism „Mistral Tour” , Corina Martin deţine participaţii la nu mai puţin de 5 firme:

 1. „Mistral Voyage”

 2. „Martin Air and Tour”

 3. „Scorpio Cons”

 4. „Martin Resorts”

 5. „Ping-Pong”


Toate au sediul în Constanţa şi figurează la Registrul Comerţului ca fiind „în funţiune”, chiar dacă 3 dintre ele au „sediul expirat”.Sotul ei, Dumitru Martin, este si el un fost om de afaceri din turism. Conform Financiarul.ro, Dumitru Martin, născut la data de 16 octombrie 1960, în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, figurează ca asociat/acţionar la următoarele firme:

 1. „Mistral Voyage”

 2. „Top Security”

 3. „Thomas Cook Services & Distribution”

 4. „Noua Realitate”

 5. „Martin Air and Tours”

 6. „Polaris M. Holding”

 7. „Motor Machine”

 8. „Total New Company”

 9. „Aris Production”

 10. „Meconst Trading”

 11. „Millenium Leasing”

 12. „Top Protect”

 13. „Martin Resorts”

 14. „Servicii de Salubrizare”

 15. „Ping-Pong”

 16. „Agrement Moieciu”

 17. „Renasterea”.


Multe dintre firmele din lista de mai sus figureaza pe siteul antitepari.ro. Link pe financiarul

In decembrie 2011 Adevarul a scris despre divortul celor doi, cu precizarea ca pentru Corina Martin divortul a fost un lucru de care a aflat din presa, nu de la Dumitru Martin. Extrase din articol:
Manager al firmei de salubritate a Constanței, Dumitru Martin (50 de ani) este fratele fostului prefect Gheorghe Martin şi unchiul deputatului Eduard Martin. Corina Martin (43 de ani) este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi şefa Asociaţiei Litoral-Delta Dunării. Conduce un patronat, o asociaţie de promovare şi dezvoltare a turismului, o federaţie de asociaţii, alte două agenţii de turism şi un hotel.

Vezi pe forbes.ro ce afaceri derulează familia Martin

0 comentarii: