Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

tarau adrianAdrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor:

1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor.

Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie.

Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in judecata pe procurorul Alexandru Lele, solicitand daune de 50 de miliarde lei vechi cu titlul de daune morale. Tribunalul Oradea a respins cererea indreptata contra fostului procuror, dar a impus o despagubire de 500 de milioane lei vechi din partea statului, cu acelasi titlu de daune morale.

2. Numele lui Adrian Tarau a aparut in scandalul mediatic care a urmat sinuciderii canteretei Madalina Manole. Artista avusese o relatie cu Adrian Tarau, dupa primul divort, plecand dupa el in Statele Unite atunci cand acesta a fugit din Romania.

3. Conform lui Alexandru Lele, citat de siteuri din Cluj si de Romania Mare, Adrian Tarau ar fi devenit in 2010 proprietarul televiziunii OTV, Dan Diaconescu ramanand doar un mic actionar al postului tv pe care l-a creat. Diaconescu ar fi primit in schimb 20% dintr-o societate comerciala ai carei actionari sunt Adrian Tarau si Silviu Prigoana. Aceasta din urma informatie a fost publicata pe siteul lui Mircea Badea, in cadrul unui articol cu poze din Grecia [link]. Sursa pare a fi ziarul Tricolorul, editat de PRM. Conform acelorasi surse, care trebuie tratate cu discernamant, Adrian Tarau mai este legat de nume ca Elena Udrea si Vasile Blaga.

Un comentariu:

  1. [...] Adrian Tarau, afacerile si dragostea Numele lui Adrian Tarau a aparut in scandalul mediatic care a u... [...]

    RăspundețiȘtergere