Radu Enache, patronul hotelurilor Continental

DB: Actionar majoritar al celui mai mare lant hotelier romanesc, Continental Hotels, este si unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, cu un portofoliu de peste 2.000 de camere in unitati de doua, trei, patru si cinci stele. Afacerile lantului hotelier s-au ridicat la peste 27 mil. euro anul trecut.

Continental s-a privatizat in 1994, cand Enache avea sub 10% din actiuni. In 1998 a intrat in actionariat si BERD. Cand BERD vrut sa iasa din afacere, Enache i-a rascumparat actiunile prin firma Red Group. Acum, Enache detine 50% din actiunile Continental Hotels, ceilalti actionari fiind fondul de investitii PPFI, SIF Transilvania, Fundatia Elias, alti actionari minoritari. Continental Hotels este evaluat la 150 milioane euro.

Enache mai detine 10% si in compania de servicii aeroportuare Bucharest International Cargo Center, cu afaceri de 2 mil. euro in 2008.
"La Continental eu sunt opozantul șef, în multe cazuri am o viziune diametral opusă. Tata are o viziune foarte bătăioasă asupra pieței, eu sunt filosoful familiei. Cu el nu poți negocia direct pentru că pierzi, are o logică infailibilă. De la mama am învățat însă să fiu creativ și să explorez și alte zone și în 99% din cazuri îl enervez. De la tata am luat perseverența, iar de la mama creativitatea, ambiția și dorința de a face lucrurile diferit“, a spus Daniel Enache, singurul copil al omului de afaceri. Daniel a moștenit spiritul antreprenorial al familiei și a ales să dezvolte propriile sale businessuri în zona IT și online.

18 Mai 2011 – Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental Hotels, a fost ales preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România

Radu Enache este prezent in lista celor mai influente personae din turism, realizata de dailyBusiness, precum si in top 300 Capital:
Radu Enache.     Afaceri: hoteluri.     Avere: 115 milioane de dolari.     Varsta: 57 de ani, casatorit, un copil.     Domiciliul: Bucuresti.      Lantul hotelier Continental este in plin proces de extindere, prin intermediul unor investitii majore. Potrivit lui Radu Enache, director general si proprietar a aproximativ 79 de procente din pachetul de actiuni, Continental a investit 44 de milioane de euro in constructii, hoteluri si terenuri. A fost construit un nou hote


Radu Enache.

Afaceri: hoteluri.

Avere: 115 milioane de dolari.

Varsta: 57 de ani, casatorit, un copil.

Domiciliul: Bucuresti.

Lantul hotelier Continental este in plin proces de extindere, prin intermediul unor investitii majore. Potrivit lui Radu Enache, director general si proprietar a aproximativ 79 de procente din pachetul de actiuni, Continental a investit 44 de milioane de euro in constructii, hoteluri si terenuri. A fost construit un nou hotel de patru stele, Continental Forum Sibiu, „Forum“ fiind noul brand de hoteluri al lantului Continental.

Citeste aici mai mult despre Radu Enache.

2 comentarii: