Nelu Iordache (patronul BlueAir) - Biografie

nelu_iordacheNominalizat de Dailybusiness.ro ca fiind omul de afaceri cel mai influent din turism, Nelu Iordache este unul dintre milionarii Romaniei.

Nelu Iordache este un om de afaceri din România, care deține grupul Romstrade, din care face parte și compania Blue Air. A devenit antreprenor în 1994, la trei ani de la terminarea Facultății de Fizică Tehnologică din București, și și-a dezvoltat afacerile în jurul terenurilor pe care le deține în Adunații Copăceni, localitatea în care s-a născut.

Deține și două restaurante cu autoservire sub brandul Self. În mai 2010, omul de afaceri a înființat și compania Blue Line Căi Ferate, companie de transport pe calea ferată.

În februarie 2010, omul de afaceri a anunțat că intenționează ca în anul 2011 să înceapă construcția primului aeroport privat low-cost în Adunații Copăceni pe o suprafață de 200 ha, investiția urmând să se ridice la 150-200 milioane euro.

Blue Air a fost prima companie aeriana care a obtinut contract de concesiune asupra unui aeroport din tara. Cifra de afaceri estimata a companiei este de 170 milioane euro.

Aeroportul de la Bacau a fost luat de linia low cost in concesiune pe o perioada de 35 de ani, timp in care trebuie sa se realizeze investitii in valoare de circa 45 milioane euro. De asemenea, compania aeriana Blue Air a semnat contractul de concesiune pentru construirea noului terminal Plecari de pe Aeroportul Baneasa, investitie in valoare de aproximativ 10 milioane euro.

0 comentarii: