Adrian Iovan (aviator, personaj monden)

Adrian Iovan (n. 8 iulie 1958 - d. 20 ianuarie 2014)

A fost sotul creatoarei de moda Romanita Iovan si a devenit personaj monden  atunci cand a impuscat, la el in casa, un intrus, provocand astfel prima dezbatere publica asupra dreptului la autoaparare si limitele utilizarii armelor de foc pentru apararea unei proprietati. Ulterior, tabloidele au urmarit atent divortul de Romanita Iovan, acesta avand spatii largi in mass media.
In 2014, cand fostul aviator aluneca intr-un con de umbra, notorietatea sa a fost relansata in momentul in care s-a prabusit cu un mic avion in munti si a decedat, impreuna cu o tanara, Aura Ion, pentru ca ajutorul necesar a intarziat ore in sir.
Accidentul aviatic din Munții Apuseni (Zborul RFL111 al Școlii Superioare de Aviație Civilă) a avut loc la 20 ianuarie 2014, când avionul YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander a executat o aterizare forțată în Munții Apuseni, la o altitudine de circa 1400 m, lângă localitatea Petreasa, la limita dintre județele Cluj și Alba. Avionul, pilotat de Adrian Iovan, transporta o echipă de cinci medici de la București la Oradea. În accident au murit pilotul și studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul și patru medici au fost răniți.
Vezi pe WIKIPEDIA Rapoartele anchetelor desfasurate

Extrase din Presa:

24 Martie 2014
0
Gestul pe care îl face zilnic fiul lui Adrian Iovan, în memoria tatălui său
12 Martie 2014
0

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cauta?keyword=adrian%20iovan&o=d&p=2#ixzz3B2WPrmWp

0 comentarii: