Alexandra Stoicescu

http://antena1.ro/pictures/986256053acb24643760dd7962261305.jpgprezinta q&a, 7 zile, Observator 19

Nume: Alessandra Cornelia Stoicescu
Data nasterii: 28.04.1976
Locul nasterii: Bucuresti, maternitatea Polizu, etajul 3
Stare civila: Necasatorita
Copii (varsta si numele lor): doar nepoti, Vlad de 6 ani si Paul de 2 ani
Studii: Facultatea de Sociologie Psihologie, Scoala BBC de televiziune, Stagiu de pregatire CNN, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza – sectia scenografie ( de unde am dobandit si un atestat de pictor scenograf )

Portret Alexandra Stoicescu pe Mediapedia.ro

Alessandra Stoicescu (n. Bucureşti, 28 aprilie 1976) este un om de televiziune român, cunoscut ca prezentatoare a principalului jurnal de ştiri de la Antena 1, "Observator 19", alături de Lucian Mândruţă, până în data de 19 februarie 2010. A realizat şi emisiunea "News First" de la fostul Radio News FM.

Cariera Alessandrei Stoicescu se leagă, fără întrerupere, de Intact Media Group, trustul controlat de familia Voiculescu, unde a ocupat, începând din 1995, funcţia de editor-prezentator. Vedeta Observatorului semnează articole săptămânale în Săptămâna financiară, considerate de criticul Alex Ştefănescu "cele mai bune tablete de scriitor din presa noastră". Mai prezintă şi contribuie la realizarea emisiunii "7 zile", retrospectiva săptămânală a Antenei 1. În trecut, a apărut pe Antena 1 în diferite ipostaze, printre care aceea de corespondent CNN şi aceea de reporter, la alegerile din 1996, 2000 şi 2004, alegerile din SUA din 2000, atentatele teroriste de la New York (septembrie 2001).

Alessandra Stoicescu este absolvent de Psihologie (2003) şi masterand în Managementul Resurselor Umane. Din 2005, se ocupă şi de consultanţă în domeniul brandingului personal. Mai are la activ o bursă de jurnalism Freedom House şi un stagiu de pregătire la CNN.

Vedeta Antenei 1 are în palmares mai multe premii de televiziune, cu sau fără echipa de la Observator, decernate de TV mania sau Asociaţia Profesioniştilor din Televiziunea Română.

 • Alessandra Stoicescu este una din cele mai discrete vedete din România. În general, revistele mondene nu au descoperit detalii picante în viaţa ei personală.

 • Vedeta de la Antena 1 este cunoscută în presă şi sub numele de Sandra Stoicescu

 • Vizibil emoţionată la una dintre transmisiunile în direct, Alessandra Stoicescu a abuzat de cuvântul "efectiv", lucru care i-a atras ironia unora dintre comentatorii media.


QUIZ: (A1):CartiDespre dragoste si alti demoni – Gabriel Garcia Marquez, Comedia umana – Balzac, Idiotul – Dostoievski
AutoriMarques, Dostoievski, Kafka, Balzac, Kundera, Cartarescu
FilmeRain man, Bicentennial Man
ActoriiAl Pacino, Meryl Streep, Oana Pellea, Robin Williams, Tom Hanks
RegizoriMichael Moore, Oliver Stone, Steven Spielberg
Stiluri muzicaleClasica, folk, oldies
CompozitoriBrahms, Vivaldi
TrupeBeatles
CantaretiMarc Anthony, Sting, Pavel Stratan, Iris, Cargo
PictoriJan Vermeer, Van Gogh
CuloriRosu , albastru
MancaruriPicante
Activitati si hobby-uriViata insasi trebuie privita ca un hobby – trebuie s-o traiesti cu intensitate si sa te bucuri de fiecare clipa
LocuriBucovina, Maramures si orice loc aflat pe malul marii


 • Pagina Alessandrei Stoicescu de pe site-ul Antena 1.

 • Tabletele Alessandrei Stoicescu din săptămânalul de business controlat de familia Voiculescu, "Săptămâna financiară".

 • Blogul Alessandrei Stoicescu de pe BlogSpot, neactualizat din 7 august 2007.

4 comentarii:

 1. ..... urmaresc intotdeauna emisiunile tale cu placere, esti un talent innascut si o tipa de o naturelete de invidiat...iti doresc in continuare cat mai mult succes....
  ..din insula Creta un gand cat se poate de bun, cu respect Robert...
  robertodenes@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 2. Sandra im-i place mult colega ta Andreea Sava,m-am indragostit de c(...)l ei,are un c(...)r minunat. Chiar daca se vede din profil se vede super,spune-i sa se intoarca mai mult cu spatele decat din profil.Si tu arati superb ca de obicei in fiecare zi.O salut si pe Oana Dobre si ea arata foarte bine ,dar este o jurnalista de exceptie.

  RăspundețiȘtergere
 3. D-RA STOICESCU ACEEASTA PERSOANA VOS ESTE O FANATICA SI O PAIATA NU AI ESTE FRICA SI RUSINE NARE NICI O LEGATURA CALCULUL EI DE MATEMATICA  CU STAREA NOASTRA  SA PLECE DIN FATA TELEVIZORULUI CU ACEST ZIMBET PERFID.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dragă Doamnă ! Eu nu trăiesc în țară, am întins-o de pe meleagurile aceste miorițene de cincisprezece ani. Vă spun sincer că deși la mina acasă în județul Zala Ungaria se prinde foarte bine emisiunile voastre nu mă uit. Am poposit săptămâna trecută câteva zile  și  m-am convins că bine că am plecat: Aici voi nu ați înaintat cu materia cenușie nimic. Sunteți tot atât de naționaliști proști cum  v-am lăsat. Eu sunt Român, sunt mândru de acest lucru, dar am văzut o emisiune de a ta.și...ești ca WC TUDOR...de fapt el era și invitatul dumitale, și un tinerel ci că stabilit în Spania, dar nu arăta căpșunar... mă rog a fost o emisiune cumplită....voi vreți neapărat ca secuii să se revolte! Nu vă jucați cu focul. Eu sunt din zonă. Ei rabdă rabdă dar....Iar scumpa doamnă dumneata, în loc să fi moderator erai călăul! Felicitări pentru NEPROFESIONALISMUL  reflectat prin ecran. Apropo și asta este cenzurată ca blogul lui Gâdea?

  RăspundețiȘtergere