Zoltan Teszari (om de afaceri)


  • nascut in Oradea, unde are si acum resedinta

  • vicecampion european la jodo

  • nu acorda interviuri


Proprietarul din umbra al RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom din Romania, miliardarul oradean Zoltan Teszari a reinviat competitia pe piata de telecomunicatii mobile, Internet si cablu, prin practicarea de tarife cu marje mici de profit.

RCS&RDS a fost timp de mai multi ani un "challenger" aparent fara sanse in competitia cu "greii" pietei Orange si Vodafone, insa castigarea licentei 3G si intrarea pe piata de telefonie mobila au modificat raportul de forte, mai ales in conditiile in care compania condusa de Teszari are deja infrastructura dezvoltata pentru servicii de cablu TV, telefonie fixa si Internet.

Din evaluarea facuta de www.dailybusiness.ro rezulta:
RCS&RDS estima anul trecut venituri de 700 mil. dolari (circa 480 mil. euro), iar Teszari a fost plasat pe locul 3 in topul miliardarilor romani realizat de catre Adevarul, cu o avere de 900 milioane de euro realizata din energie, imobiliare, IT si servicii.

Cancan noteaza:
La doar 38 de ani, fostul judoka Teszari este cel mai misterios afacerist roman, el refuzand sa apara in public, sa se lase fotografiat sau filmat. Chipul sau nu a aparut niciodata in presa si nu a dat vreun interviu, unica fotografie disponibila pe net care il reprezinta fiind suspectata a fi a altei persoane. Teszari nu accepta sa fie contactat pe telefon ori mail si chiar sa discute direct cu actionarii firmei, preferand dialogul prin sisteme electronice de teleconferinta. Nu participa niciodata la evenimente mondene si nu a fost implicat in niciun scandal. Secretomania sa se revarsa si asupra afacerilor pe care le deruleaza, el recunoscand abia acum cateva saptamani ca detine compania RCS-RDS. Teszari, care s-a lansat in 1990 cu o toneta de inghetata, nu apare, de asemenea, in Top 100, desi averea sa este, dupa unele estimari, de circa doua miliarde de dolari.

0 comentarii: