Treceți la conținutul principal

Liviu Dragnea, CV (politician)

Liviu Dragnea este / a fost unul dintre cei mai controversați politicieni din România. A condus Partidul Social Democrat într-o perioadă în care acest partid a format guvernul. Pentru că, din cauza unei condamnări penale, Dragnea nu putea conduce guvernul el însuși, a generat o mare instabilitate politică, prin numirea și demiterea a trei prim-miniștri, inclusiv depunând moțiune de cenzură împotriva propriului guvern. A întors, pentru un timp, linia politică pro-europeană a PSD și a României, motivația fiind respingerea presiunilor pe care Uniunea Europeană le făcea asupra României pentru reducerea corupției. A încercat să modifice legislația internă anti-corupție, astfel încât aceasta să devină mai greu de aplicat în cazul politicienilor și a funcționarilor publici. Aceste inițiative ale PSD au fost larg contestate și au generat manifestații publice de amploare pe toată durata în care Liviu Dragnea a păstrat controlul asupra guvernului. În 10 august 2018, guvernul a reprimat în forță disproporționată o manifestație publică antiguvernamentală. Anchetele penale care au urmat acestei intervenții a Jandarmeriei au adus începutul sfârșitului pentru stilul autocratic pe care Liviu Dragnea încerca să îl impună. În mai 2019, din postura de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a fost arestat pentru a executa o condamnare definitivă de 3 ani în urma unui dosar de corupție din perioada în care era președinte de Consiliu Județean. A fost eliberat condiționat în 2021. Nu a fost reprimit în PSD.


video - B1 Tv - Liviu Dragnea, dosar de politician
vezi și Liviu Dragnea pe Wiki / actualizări


informații din 2013, înainte să preia puterea în PSD

Noua eminenta cenusie a PSD, fost ministru de interne (cateva zile intr-un cabinet Boc PDL-PSD) si potential viitor ministru de interne, responsabil in partid cu organizarea teritoriala. A fost promovat de Mircea Geoana dar a trecut la timp de partea lui Victor Ponta.
din 2013 este vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in Cabinetul Ponta II, unde a fost numit dupa ce a condus campania electorala a USL (PSD+PNL+PC) in 2012. Vezi aici noul CV publicat de Dragnea

CV Liviu Dragnea
Liviu Nicolae Dragnea s-a născut la 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, judeţul Teleorman.

1981-1987 Facultatea de Transporturi - secţia autovehicule rutiere a Institutului Politehnic     Bucureşti

iulie 1997 Curs de specializare la Şcoala de Înalte Studii Administrative din Roma
1987-1990 a lucrat ca inginer auto, şef atelier mecanic la IUGTC Craiova

1990-1996 a fost manager de firmă privată

Membru al Partidului Democrat; vicepreşedinte al PD - filiala Turnu Măgurele, între octombrie 1995 şi martie 1996, şi al Organizaţiei judeţene Teleorman.

Director de campanie electorală la alegerile locale şi generale din 1996.
A fost consilier local al municipiului Turnu Măgurele, funcţie deţinută între 2 iunie şi 23 decembrie 1996. Din 23 decembrie 1996 până în anul 2000 a ocupat postul de prefect al judeţului Teleorman.

Este preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman începând cu 17 iunie 2000.

După alegerile din 2000 s-a înscris în PSD, a devenit preşedintele Uniunii Consiliilor Judeţene din România, iar după alegerile din 2004 şi-a păstrat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Reales ca preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman în urma scrutinului local din iunie 2008.

În 2005, a obţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD. La 7 iulie 2008, Liviu Dragnea a fost numit coordonator al filialei Giurgiu a PSD, iar la 11 iulie a fost desemnat la Consiliul Naţional Comun al PSD şi PC pentru a se ocupa de prezentarea ofertei electorale pe probleme de reformă, administraţie şi descentralizare.

La 18 decembrie a fost ales de Comitetului Executiv Naţional al PSD în funcţia de coordonator al grupului de miniştri social-democraţi din Guvernul Boc, cu rolul de a păstra legătura de la nivelul conducerii partidului cu echipa de miniştri ai PSD.

Este membru fondator al Asociaţiei Patronale Teleorman.

Vorbeşte fluent limbile engleză şi franceză.



Ce stie wiki:

Liviu Dragnea (n. 28 octombrie 1962, comuna Gratia, Teleorman) este un politician român, membru al Partidul Social Democrat.

La alegerile locale din 2008, a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, pentru al treilea mandat consecutiv, primul fiind obținut în anul 2000, sub sigla Partidului Democrat. În perioada 1996 - 2000, Dragnea a fost prefect al Județului Teleorman. În anul 2000, părăsește Partidul Democrat și se înscrie în Partidul Social Democrat, iar în anul 2005 devine vicepreședinte al PSD. În campania pentru alegerile parlamentare din 2008, Dragnea a fost coordonator al campaniei PSD, împreună cu fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Din 20 ianuarie 2009, a devenit ministru al administrației și internelor, în locul lui Gabriel Oprea. Liviu Dragnea a demisionat din acest post la data de 3 februarie 2009.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CV - Ioan Oleleu - PSD Cluj

Vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. CV oficial depus pe siteul institutiei update 2019 - seful directiei sanitare Cluj INFORMAŢII PERSONALE OLELEU IOAN Data naşterii 02.10.1970  oleleu   Tel. 0372-640015, Int.115   EXPERIENŢA PROFESIONALĂ 1997-1998 Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj Inspector de specialitate – Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentului, Cluj-Napoca  Director adjunct – Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentului, Cluj-NapocaŞef Compartiment Inspecţii şi Control – Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentului, Cluj-Napoca   Şef Birou Inspecţie şi Implementarea legislaţiei sanitar veterinare - Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentului, Cluj-Napoca Inspector de specialitate Serviciul de Igienă şi Sănătate Publică - Direcţia Sanitar Veterinară Cluj Inspector de specialitate Circumscripţia Sanitar Veterinară Cluj II - Direcţia Sanitar Veterinară Cluj   Inspector de specialitate Circumscri...

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude...

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații...

Tudor Arghezi (poet)

Tudor Arghezi (21 mai 1880, Bucureşti - 14 iulie 1967, Bucureşti) este un poet, prozator, nuvelist, eseist, romancier, povestitor şi gazetar. Este fiul lui Nicolae Theodorescu (iniţial Nicolae Tudor Cojocaru), cu obârşia în Cărbuneşti, judeţul Gorj, agricultor (arendaş la Martalogi şi Costeşti), funcţionar la banca din Piteşti. Identitatea mamei, cea impusă de actul de naştere dat publicităţii - în care Arghezi apare ca fiu legitim al lui Nae Theodorescu şi al Mariei Iliescu -, este contrazisă de mărturii ale corespondenţei şi ale operei, de memoriile celor apropiaţi; conform lor, Rosalia Arghesi, de naţionalitate germană, venită din ţinuturile Braşovului în Bucureşti, ca menajeră, ce trecea drept „mamă de suflet", a fost adevărata sa mamă. Părinţii, necăsătoriţi, vor fi uniţi în semnătura scriito­rului, legalizată ca nume oficial în 1956. Numele său adevărat este Ion N. Theodorescu, iar pseudonimul său, Arghezi, provine, explică însuşi scriitorul, de la Argesis - vechiul...

Radu Enache, patronul hotelurilor Continental

DB: Actionar majoritar al celui mai mare lant hotelier romanesc, Continental Hotels, este si unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, cu un portofoliu de peste 2.000 de camere in unitati de doua, trei, patru si cinci stele. Afacerile lantului hotelier s-au ridicat la peste 27 mil. euro anul trecut. Continental s-a privatizat in 1994, cand Enache avea sub 10% din actiuni. In 1998 a intrat in actionariat si BERD. Cand BERD vrut sa iasa din afacere, Enache i-a rascumparat actiunile prin firma Red Group. Acum, Enache detine 50% din actiunile Continental Hotels, ceilalti actionari fiind fondul de investitii PPFI, SIF Transilvania, Fundatia Elias, alti actionari minoritari. Continental Hotels este evaluat la 150 milioane euro. Enache mai detine 10% si in compania de servicii aeroportuare Bucharest International Cargo Center, cu afaceri de 2 mil. euro in 2008. "La Continental eu sunt opozantul șef, în multe cazuri am o viziune diametral opusă. Tata are o v...

Ion Vianu (1934-2024)

 Medic psihiatru şi scriitor, Ion Vianu, fiul criticului literar Tudor Vianu , s-a născut la 15 aprilie 1934, la Bucureşti. A urmat studii de filologie clasică, iar ulterior medicina. Format în Clinica universitară de psihiatrie de la Spitalul „Obregia” din Bucureşti, cadru didactic, Ion Vianu a emigrat în anul 1977, în semn de protest împotriva utilizării psihiatriei în scopuri politice. În Elveţia a practicat medicina în mediul privat. A activat în domeniul apărării drepturilor omului în psihiatrie. A publicat în străinătate articole şi studii privind istoria şi filosofia psihiatriei. După 1990, a publicat în revistele 22 și Lettre Internationale. Ca eseist, a debutat cu volumul Stil şi Persoană (1975, Premiul Uniunii Scriitorilor din România). Ion Vianu se numără printre autorii textelor din volumul De ce m-am întors în România, coordonat de Sandra Pralong în 2010. Pentru volumul Amor intellectualis, Ion Vianu a primit Premiul Cartea anului 2010 acordat de revista România litera...

CV Cătălin Predoiu - ministru de interne și fost ministru de justiție

Marian-Cătălin PREDOIU Data naşterii: 27 august 1968 Locul naşterii: Buzău, judeţul Buzău Studii:  2003 - Doctor în drept Summa cum Laudae al Universităţii Bucureşti 1987-1991 - Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti 1982-1986 Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu”, Buzău  Stagiu militar 1986 – 1987 U.M 01847 parașutiști, Buzău, sublocotenent în rezervă  Activitate profesională  febr. 2021-25 nov. 2021 Titular „Predoiu Marian Cătălin-Cabinet de avocat”  2016-nov. 2019 Asociat fondator al „Stoian Predoiu”, Societate de avocaţi  2012-2016 Avocat „Cabinet Individual de Avocatură Cătălin Predoiu”  2007-2008 Asociat fondator şi coordonator al „Zamfirescu Racoţi Predoiu”, Societate de avocaţi  1995-2007 Asociat fondator şi coordonator al ”Racoţi Predoiu”, Societate de avocaţi  1994-2007 Cadru didactic universitar la Facultatea de Drept din Universitatea Bucureşti  1994 Stagiu de specializare în profesia de avocat în Baroul Caen, Fr...

Tinu Sebesanu (om de afaceri)

Tinu SEBEŞANU (CE O Trend Hospitality - Consulting and Management ) este licenţiat în Ştiinţe Tehnice, Institutul Politehnic, Bucureşti. Şi-a completat studiile superioare la Universităţile Cornell şi Boston, cu specializări în domeniile de alimentaţie publică şi IT. Aduce cu el o experienţă de peste 20 de ani în industria ospitalităţii şi în management operaţional - predeschidere, deschidere şi operare a numeroase hoteluri şi restaurante. Grupul hotelier american Wyndham include mărci precum Ramada sau Howard Johnson Grupul Wyndham include, pe lângă brandurile Howard Johnson, Ramada şi Wyndham, mărci precum Days Inn, Travelodge, Knights Inn, Super 8 Motel şi Wingate Inn. În România, sub marca Howard Johnson funcţionează un singur hotel în Bucureşti, iar în ceea ce priveşte brandul Ramada, după inaugurarea hotelurilor din Cluj-Napoca şi Oradea, vor exista nouă hoteluri pe piaţa locală (patru în Bucureşti şi cinci în provincie). În prezent, în afară de Bucureşti, marca are unităţi afi...

Marin Sorescu - video și date biografice

 Cunoscut îndeosebi ca poet și dramaturg (în ambele discipline impunându-se printr-un umor discret și, paradoxal, liric), Marin Sorescu este unul dintre cei mai importanți scriitori de la sfârșitul secolului 20.  De notat și aventura sa în politică, după Revoluție, când a fost un apropiat al lui Ion Iliescu și, în cadrul colaborării sale cu PSD, a deținut inclusiv funcția de Ministru al Culturii. Marin Sorescu - date biobibliografice Marin Sorescu (n. 29 februarie 1936, Bulzești, Dolj, România – d. 8 decembrie 1996, București, România) a fost un scriitor român, membru titular al Academiei Române din 1992.  În cariera politică, a ocupat funcția de ministru al Culturii între anii 1993 și 1995 într-un guvern PSD, dar fără a avea propriu-zis o afiliere politică.  Ca autor, Sorescu a debutat în 1964 cu volumul de parodii "Singur printre poeți" și a devenit o figură marcantă a poeziei românești contemporane. A scris poezie, dramă, eseuri și proză, iar opera sa a fost trad...

Ana Blandiana - scurtă biografie și fragmente din operă

Ana Blandiana (numele real Otilia Valeria Rusan, născută Coman) este o scriitoare română, cunoscută pentru poezia sa, eseistică și implicarea civică. S-a născut pe 25 martie 1942 în Timișoara, România. video: Ana Blandiana - imagini din tinerețe. Înregistrare din Arhiva TVR Originea și studiile: Tatăl Anei Blandiana, preotul ortodox Gheorghe Coman, a fost arestat ca "dușman al poporului" în perioada comunistă. Ana Blandiana a luat pseudonimul "Ana Blandiana" pentru a ocoli șicanele regimului. A absolvit Facultatea de Filologie din Cluj și a debutat în revista Tribuna din Cluj. Ana Blandiana - opera Infogram Vezi articolul complet: Ana Blandiana - infografic - date biografie si bibliografice - o inedită analiză statistică a activității unui scriitor român Activitate literară: A publicat 27 de cărți în limba română și 60 de volume în 26 de limbi străine. Înainte de Revoluția din 1989, i s-a interzis de trei ori dreptul de a publica, iar numele ei a fost interzis ...

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura