Elena Udrea, fost ministru

Fost ministru al Turismului si Dezvoltarii Teritoriului si lider al PDL (presedintele organizatiei Bucuresti a partidului), Elena Udrea s-a remarcat printr-o ascensiune uimitoare in perioada de dupa 2008  si pana in 2012. Initial, intrarea ei in politica s-a petrecut prin apropierea de Traian Basescu in perioada cand acesta era Primarul General al Bucurestiului, iar Elena Udrea era membru PNL.

Ascensiunea remarcabila a inceput  dupa 2006, cand a intervenit ruptura intre PNL si PDL, iar Elena Udrea a parasit partidul de guvernamant pentru a trece la PDL, punandu-l pe premierul Tariceanu intr-o pozitie delicata. Ulterior, dupa alegerie din 2008, in care a candidat pe listele PDL, a fost aleasa in Parlament si a devenit cateva zile mai tarziu ministru la Turism in cabinetele Boc. Ministerul sau a fost extins prin adaugarea la portofoliu a fostului minister al Dezvoltarii Teriotriului. Treptat influenta Elenei Udrea in partid a crescut, atingand apogeul in 2011 cand Consiliul National al PDL a ales-o in conducerea partidului. In 2012 a pierdut ministeratul, la caderea cabinetului Boc. Dupa alegerile locale din 2012, cu rezultate submediocre pentru PDL si cu pierderea tuturor primariilor din Capitala, Elena Udrea si-a asumat esecul in alegeri si a demisionat de la conducerea organizatiei Bucuresti.

• Februarie 2005 - Noiembrie 2005 - Consilier de Stat, Seful Cancelariei Presedintelui in Administratia Prezidentiala
• Iunie 2004 - februarie 2005 - Consilier General al Municipiului Bucuresti, Presedinte Comisia Juridica si de Disciplina la Primaria Municipiului Bucuresti
• 1997 - februarie 2005; decembrie 2005 - prezent - Avocat la Biroul Individual de Avocatura.

Date din cv:
ELENA UDREA - Ministrul Turismului - Cunoscută ca politician apropiat şefului statului, este soţia omului de afaceri Dorin Cocoş, este avocat, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare cu o lucrare despre interesele NATO la Marea Neagră şi Caucaz iar, mai nou, democrat-liberalii au propus-o pentru portofoliul Turismului.

Elena Udrea s-a născut la 26 decembrie 1973. Unii dintre adversarii săi politici susţin că ea s-ar fi născut la Pleşcoi, loc de provenienţă a faimoşilor cârnaţi, în timp ce ea afirmă că s-a născut la Buzău. De altfel pe site-ul său Udrea precizează că este născută la Buzău, "şi nu în Pleşcoi, aşa cum se încăpăţânează unii să susţină".

Între 1988 şi 1992 a urmat liceul teoretic "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău, secţia Filologie - limbi străine, iar între 1992 şi 1996, Facultatea de Ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti. De asemenea, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare, pe care le-a terminat cu o lucrare pe tema intereselor NATO în zona Mării Negre şi Caucaz.

Potrivit CV-ului, Elena Udrea cunoaşte franceza "foarte bine", iar engleza şi italiana "bine".

Un comentariu:

  1. [...] Elena Udrea, ministru 28.12.2008 | Author: admin | Posted in nicuilie.eu • Februarie 2005 - Noiembrie 2005 - Consilier de Stat, Seful Cancelariei Presedintelui in Administratia Prezidentiala • Iunie 2004 - februarie 2005 - Consilier General al Municipiului Bucuresti, Presedinte Comisia Juridica si de Disciplina la Primaria Municipiului Bucuresti • 1997 - februarie 2005; decembrie 2005 - prezent - Avocat la Biroul Individual de Avocatura. Copyright © 2008 This […], Elena Udrea, ministru, http://biopedia.romportal.ro/2008/12/elena-udrea-ministru/ [...]

    RăspundețiȘtergere