Gabriel Oprea - Biografie

Oprea_Gabriel

Fost parlamentar PSD, in prezent independent, Gabriel Oprea a fost nominalizat in echipa ministeriala a lui Negoita pentru portofoliul Administratiei si Internelor. Oprea se afla pentru a doua oara in aceasta postura in acest an. In primul Cabinet Boc (PDL-PSD) a detinut functia de ministru al MAI pentru 20 de zile (22 decembrie 2008 – 12 ianuarie 2009). Prin decizia sa de a numi in functia de director general al DGIPI pe chestorul Virgil Ardelean (“Vulpea”) –contestata de conducerea PSD- a pierdut sprijinul partidului si a demisionat din functia de ministru. Ulterior a renunţat si la functia de presedinte al organizatiei PSD Ilfov pe care o detinea din 2004.

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, pana in anul 1989 Gabriel Oprea a fost ofiter MAN, pentru ca dupa 1990 sa devina ofiter de justitie militara. In anul 2001 ocupa in guvernul Nastase functia de secretar de stat si presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor Statului, iar intre anii 2002-2003 este prefectul Bucurestiului. In perioada 2003-2004 este numit Ministru Delegat pentru Administratia Publica (MAI). In mandatul legislativ trecut, Gabriel Oprea a fost deputat si a facut parte din Comisia parlamentara de control SRI. Ascensiunea sa militara a fost destul de controversata in presa, ultima inaintare in grad (general cu patru stele in rezerva) semnata de presedintele Basescu in octombrie 2009, fiind speculata de media ca o rasplata pentru “dezertarea” sa din PSD.

Gabriel Oprea este casatorit si are doi copii. Potrivit declaratiei sale de avere detine un teren in Voluntari-Pipera si-o casa in aceeasi zona, o alta casa in Bucuresti plus doua apartamente si doua case de vacanta, una la Mangalia si una la Predeal . Oprea are doua autoturisme, bijuterii si alte obiecte de valoare in cuantum de 60.000 de euro, precum si un cont de peste 1 milion de euro.

CV – Gabriel Oprea -

Declaratie de avere - Gabriel Oprea

Declaratie de interese -Gabriel Oprea

3 comentarii:

  1. pacat,cadesi a absolvit dreptul,nu prea-i foloseste.pacat,ca la cata care are,s-a dezis de camarazi,atingandu-i la cea mai acuta durere.banii(existenta)...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nenea, mi-ai taiat creanga de sub picioare.. tata e pensionar, fost militar si mama are un salariu de 5 milioane.. din 34 de milioane tata a ajuns la 21. tu te-ai descurca in halu asta cu datorii la banci si cu intretinutul familiei ? eu ar trebui sa renunt la scoala la 16 ani si sa am apuc de munca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a zis dom' ministru Oprea sa va vedeti de scoala si ii transmite tatalui dvs. multi ani, multa sanatate si multa putere de munca!

    RăspundețiȘtergere