Crin Antonescu

crin-antonescu-2Parlamentar cu state vechi (inca din 1992), Crin Antonescu este caracterizat de catre prietenii politici ca fiind un intelectual cu mult umor fin , un interlocutor placut, ba chiar curtenitor–spun mai ales doamnele. Nici adversarii nu sunt in total dezacord cu aceasta portretizare dar, inevitabil ea este completata prin caracterizarea de parlamentar lenes, care nu prea are rabdare sa stea in plen si sa participe la votul legilor banale. Institutul pentru Politici Publice l-a "urecheat" in repetate randuri prin locuri fruntase in topurile sale pe tema absenteismului parlamentar .Despre perioada in care Antonescu a fost ministru al ministerului Tineretului si Sportului in guvernul CDR (1997-2000) parerile sunt impartite. Unii afirma ca a fost un ministru absolut onest, care n-a profitat deloc de accesul direct la resurse, in timp ce altii sustin ca tocmai el a pus bazele practicilor de cedare contra a mai nimic a proprietatilor aflate in custodia ministerului pe care l-a condus.

Vazut de cetăteanul neutru politic (adica de acel posibil votant "nehotarat" vanat de toate partidele) Antonescu este un politican charmant, cu replica acida si oarecare excese de limbaj, dar si cu un anume tip de discurs ce aminteste de perioadele de glorie ale legislativelor interbelice. Pe de alta parte, Antonescu este perceput si ca un lider destul de comod, de multe ori absent din viata politica, si a carui "zicere" televizata nu prea are alta consistenta decat stilistica literara … O "piatra de moara" pentru Antonescu este si prietenia cu Dinu Patriciu, afacerist controversat care si-a exprimat recent dorinta de a deveni premier al Romậniei, o posibilitate aprobata ca fiind viabila de candidatul la presedintie Crin Antonescu.

Punctele tari ale lui Antonescu din perspectiva simpatizantilor: 

trendul actual favorabil - personaj politic cool, sprijinul societatii civile si a unei consistente parti a mass-mediei, trecutul politic fără mari sincope de compromis, lipsa unei averi consistente şi a unor dosare la DNA, pozitionarea ca principal adversar al lui Traian Basescu prin propunerea de tandem cu Iohannis Klaus.

Punctele slabe ale lui Crin Antonescu din perspective antipatizantilor:

perceptia de lider moale aflat la dispozitia unor grupuri de interese obscure, absenta unei viziuni proprii asupra restructurarii statului si preluarea mots -a-mots a ideilor lui Dinu Patriciu, apropierea, fie ea si conjuncturala, de pesedisti, un oarecare disconfort (vizibil) in relationarea directa cu alegatorii, discursul pamfletar mult prea stilizat pentru votantul simplu.

0 comentarii: