Adrian Sarbu, presedintele Mediapro

Adrian Sarbu a fost unul dintre apropiatii lui Petre Roman, in guvernul caruia a detinut, in 1990, si o functie oficiala. De meserie este operator tv si se pare ca s-a cunoscut cu Roman in studiourile TVR, in timpul emisiunii Revolutia in direct. Ulterior, Sarbu a fondat grupul Media Pro la inceputul anilor '90 si a inventat conceptul de televiziune comerciala in Romania in 1995, cand a lansat ProTV. Isi conduce afacerile cu discretie, aparitiile sale publice, inclusiv in produsele media pe care le controleaza, fiind foarte rare.

Si-a extins business-urile in domenii diverse, de la televiziune, radio, presa scrisa, pana la productie cinematografica si online. A fost in permanenta inovator in ceea ce priveste deschiderea de noi nise media. Detine peste 90% din Media Pro (Publimedia, Media Pro Studios, Media Pro Pictures, Mediafax etc.) si 5% din compania Pro TV, care are in portofoliu Pro TV, Pro Cinema, Pro TV International, Acasa, Sport.ro si MTV Romania.

Adrian Sarbu, 53 de ani, a devenit in toamna lui 2007 manager operational la CME, companie de televiziune americana prezenta in sase piete din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, iar in decembrie a devenit presedinte al CME. Aceasta este cea mai inalta functie din media internationala ocupata de un executiv roman. Grupul este cotat pe piata Nasdaq din Statele Unite si are in prezent o valoare de piata de circa 3,5 miliarde de dolari. Veniturile anuale ale trustului condus de Sarbu sunt de cca 1 miliard de dolari anual.

0 comentarii: