Traian Basescu

basescu

Un personaj politic controversat, capabil sa polarizeze, ba chiar sa radicalizeze opinii pro si contra, precum celebrul sau inaintas de la Cotroceni Ion Iliescu. Este considerat de unii a fi un veritabil dictator, in timp ce altii il vad ca un mesia a carui sarcina este de a face curat in ograda tarii.

Porecle – Base, Zeus, Marinarul

Din perspectiva simpatizantilor – Lider puternic capabil de a lupta si de a invinge unul sau mai multi dusmani colectivi – mogulii, petroliberalii, caracatita pesedista etc-. Verticalitatea (integritatea) personajului este conferita de razboiul continuu cu personaje presupuse a fi corupte ale mediului de afaceri si ale lumii politice (Nastase, Tariceanu, Patriciu, Voiculescu, Vantu...)

Realizari atribuite de simpatizanti– condamnarea comunismului ,trimiterea dosarelor securitatii la CNSAS, depolitizarea justitiei, eliberarea presei de presiuni politice, impunerea votului uninominal

Din perspectiva antipatizantilor: Basescu este un personaj grobian, care compromite imaginea Romaniei pe plan extern , iar in plan intern este conflictual, responsabil pentru blocajul institutional actual si pentru decredibilizarea institutiilor statului.

Nerealizari atribuite de antipatizanti– esecurile Romaniei pe plan exern, vulgarizarea limbajului politic, situatia actuala interna, incapacitatea gestionarii crizei economice.„Punctele tari” ale candidatului Traian Basescu – supermediatizarea, concizia mesajului, capacitatea de a lansa” titluri de presa”, super-umanizarea omului politic (care bea, fumeaza, se enerveaza si reactioneaza ca atare), perceptia de om transat– ce-i in gusa si-n capusa!, capacitatea de a comunica cu oamenii simpli.

„Punctele slabe” ale candidatului Traian Basescu- aşa cum sunt percepute si promovate de media-: Casa din Mihaileanu, Dosarul Flota, fratele Mircea si afacerile sale, Elena Udrea, fiicele Elena (cariera politica) si Ioana (achizitii imobiliare), Monica Iacob Ridzi, Roberta Anastase, baronii din PDL, presupusul dosar de colaborator/ofiter de securitate, statutul de presedinte jucator, limbajul non-conformist, politica externa.

2 comentarii:

  1. Este singurul candidat care chiar promite ceva schimbari. Nu stiu daca se va tine intru totul de cuvant, dar Basescu e practic singura speranta. Pentru ca Geoana si Antonescu promit, indirect, opunandu-se tuturor reformelor cerute de UE, ca vor mentine acceasi coruptie si mizerie morala ca in prezent. Asa stabilitate pe care o promit ei, mi-e scarba!

    RăspundețiȘtergere