Treceți la conținutul principal

Gigi Becali




A început prin a vinde blugi, iar în 2008 a ajuns „Cel mai bogat român”, revista „Capital” estimându-i averea lui la 2,5 miliarde de euro. În 2009, s-a produs dezastrul: averea sa a scăzut cu 525 milioane euro, i-au rămas doar 200 de milioane şi a ajuns pe locul 27 în clasamentul general al celor mai bogaţi români, potrivit Forbes. O mediatizare intensă l-a transformat în vedeta şi Becali a înregistrat o ascensiune neaşteptată în politică: în ianuarie 2004 a preluat Partidul Noua Generatie (PNG) şi, la sfârşitul aceluiaşi an a participat fără succes la alegerile prezidenţiale folosind un discurs de sorginte legionara. În 2008 a pierdut parlamentarele, dar în 2009 a obţinut un post de europarlamentar al României la Bruxelles.



George Becali s-a remarcat prin calitatea sa de acţionar majoritar al Clubului de Fotbal Steaua Bucureşti. A construit biserici, a donat câteva milioane de euro către bisericile ortodoxe româneşti de la Muntele Athos, a construit case pentru sinistraţi în urma inundaţiilor şi a plătit facturile la Electrica pentru un întreg cartier din Bucureşti.

A fost investigat şi cercetat aproape fără întrerupere în cauze dintre cele mai diverse. A început prin a merge la PNA pentru audieri privind afacerile sale imobiliare cu Ministerul Apărării şi a sfârşit prin a fi arestat pentru sechestrarea unor persoane în portbagajul maşinii sale. A mai fost cercetat atât pentru fals în declaraţia de avere depusă la Biroul Electoral cu ocazia participării la scrutinul pentru europarlamentare, cât şi pentru mituirea fotbaliştilor de la U Cluj.

Date biografice

- S-a născut la 25 iunie 1958 în Comuna Zanga din Braila, într-o familie de origine aromână.

- Este casatorit si are 3 fiice.

- După evenimentele din 1989, s-a lansat în afaceri. Marea parte a averii sale provine din investiţii imobiliare.

- A obţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Clubului de Fotbal Steaua Bucureşti şi calitatea de acţionar majoritar al acestuia.

- În 2000 a candidat pentru Camera Deputaţilor din partea unei asociaţii a italienilor din România, ratând cu puţin intrarea în Parlament . A preluat Partidul Noua Generaţie de la un fost primar al Bucurestiului, a cărui preşedinte este din 10 ianuaie 2004. În anul 2004, a participat la alegerile pentru preşedinţia României, fiind candidatul acestui partid. A obţinut 1,77% din opţiunile de vot. La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, s-a aflat pe prima poziţie pe lista PNG, dar partidul său s-a aflat la mică distanţă sub pragul electoral. Din aprilie 2009, membru PRM, candidat pentru europarlamentare.

UPDATE:
A fost membru al Parlamentului European între iunie 2009 și decembrie 2012 și membru al Parlamentului României din decembrie 2012 până la condamnarea penală în mai 2013.

În 2014 a fost eliberat. Ulterior nu a reintrat în politică. S-a menținut în atenția publicului prin asumarea rolului de conducător din umbră al clubulului Steua/FCSB

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adrian Tarau - afacerile, Interpolul si dragostea

Adrian Tarau este unul dintre oamenii aproape anonimi, dar de care fiecare a auzit in tot felul de contexte. Asadar, iata cele mai importante stiri si evenimente disparate intre ele, care au adus numele lui Adrian Tarau pe prima pagina a jurnalelor: 1. Invinuirea de contrabanda cu produse petroliere. El a fost arestat in 2001 de procurorul Alexandru Lele sub acuzatia de complicitate la contrabanda, fiind invinuit ca ar fi trecut in acte 1500 tone de benzina ca fiind kerosen pentru a evita astfel plata taxelor si accizelor. Pentru comiterea faptei s-ar fi folosit de influenta pe care tatal sau, lider PSD, om de afaceri si prefect de Bihor. Eliberat pe cautiune, Tarau a fugit din tara, disparitia sa provocand un mare scandal cu repercursiuni in administratie si politia de frontiera. Ulterior, in 2008, el a obtinut la clasarea dosarului de contrabanda, dupa ce acesta a fost deschis si inchis de mai multe ori la Inalta Curte de casatie. Dupa obtinerea solutiei, Adrian Tarau l-a dat in jude

Stefan Vuza (om de afaceri) - fisa biografica

Nume: VUZA ŞTEFAN Functia: Presedintele Grupului SERVICIILE COMERCIALE ROMANE – www.scrgrup.ro Data Naşterii: 15.09.1969, Iaşi, România Educaţie: 1984- 1988 Liceul Militar - Aviaţie, Craiova; 1988-1991 Şcoala Militară – Ofiţeri Activi, Tancuri, Piteşti; 1990-1994 Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale; licenţiat în Comerţ Exterior, Bucureşti; 1996-2000 Facultatea de Drept; licenţiat în Dreptul Comerţului Internaţional Bucureşti; 2001 Studii post – universitare de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Bucureşti 2002 Master în Tranzacţii Economice Internaţionale la Academia de Studii Economice, Bucureşti 2003 Master în Psihologie Industrială şi Organizaţională, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj - Napoca; 2007 Doctorat în Relaţii Economice Internaţionale, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Cluj – Napoca Experienţă Profesională: august 1993 - august 1995: - SC DURĂU SA, administrator august 1995-1999:- SC EUROHOUSE COM SR

Andrei Siminel (om de afaceri)

Andrei Siminel Cristian Este reprezentantul in Romania al celui mai puternic fond de investitii in online-ul romanesc, Broadhurst, detinut de americanii de la NCH. Siminel controleaza sau a controlat business-uri precum Netbridge (cu agentia de publicitate Boom), Tradevill, Vodanet, Active Soft, Romarta Libra Bank sau iMedia. Intr-una din putinele declaratii publice cu referire la online acordate in presa (intr-un interviu pentru Hotnews.ro), a spus ca "din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20, [...] iar restul vor fi amenintate de faliment". via Dailybusiness, top Oameni de afaceri din online, locul 1 in 2011 pentru Andrei Siminel in ancheta organizata de publicatia citata. Ca investitor, Andrei Siminel este implicat în administrarea unor afaceri din domeniile bancar, comunicații, software, real estate etc. Printre cele mai profitabile activități ale companiilor în care este implicat se numără și administrarea/închirierea de spații

Cele mai bune filme seriale

Film. Top. Prizes. So On

Asta conteaza!

Arta plus Cultura