Nicolae Demetriade (om de afaceri)

A vandut in 2007 cea mai mare agentie de turism din Romania, Happy Tour, catre fondul de investitii spaniol GED, aceasta fiind prima vanzare 100% a unei agentii locale de profil.

Cand a infiintat Happy Tour, in 1994 piata era dominata de Marshal Turism, Paralela 45 si J‘Info Tours, insa in cativa ani Demetriade a ajuns pe primul loc, dominand piata 8 ani.
DATE DIN 2008: Inceputa ca o afacere de familie a sotilor Demetriade, agentia Happy Tour este in prezent lider de piata, inregistrand anul trecut afaceri de 47 milioane de euro si un profit brut de 2 milioane de euro. Cea mai mare parte a veniturilor, de aproximativ 57%, provine din ticketing, iar turismul de afaceri inglobeaza 25% din vanzarile agentiei. La sfarsitul anului trecut [2007], fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II a preluat integral businessul Happy Tour, intr-o tranzactie evaluata la cateva zeci de milioane de euro.

In prezent, conduce impreuna cu sotia sa, Carmen Demetriade, World Travel, care reprezinta in Romania companiile Emirates, Scandinavian Airlines, Cyprus Airways si Royal Caribbean.

A fost reprezentant companiei aeriene nationale Tarom in Dubai si director general al companiei.

 

0 comentarii: