Dragos Anastasiu (om de afaceri)

Dragos Anastasiu - Presedinte Eurolines Romania, fost presedinte al ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism)
Data nasterii: 5 iunie 1964. Studii: Facultatea de Medicina "Johann Wolfgang Goethe" din Frankfurt.
1990 - 1995: medic la spitalul Sf. Markus din Frankfurt. 1995: infiinteaza firmele Intertouring Gmbh, in Frankfurt, si Touring Europabus Eurolines Romania SRL, in Bucuresti.
2002: obtine Premiul de Excelenta al Ministerului Turismului pentru activitatea din cursul anului respectiv.2004: infiinteaza Nova Turism Touring, in urma fuziunii dintre Touring Europabus Eurolines Romania si Nova Turism.


Eurolines România şi-a început activitatea în 1995, fiind în prezent unul dintre cei doi mari transportatori de persoane din ţară. Holdingul controlat de Dragoş Anastasiu acoperă în prezent toate serviciile din turism. Principalele companii din cadrul holdingului sunt Touring Europabus SRL (cunoscută sub brandu-ul Eurolines) touroperatorul Nova Travel (înfiinţată în 1990), Touring Rent Auto (companie înfiinţată în anul 2001, ce are ca activitate închirierea de autoturisme şi de microbuze cu sau fără şofer), reţeaua de taxiuri Next Taxi (cu o flotă de circa 400 de maşini), compania Rombus Transport (firma de transport care deţine autocarele), dar şi Touring IT Logistic şi Dream Team SRL (care elaborează soluţii software pentru firmele tour-operatoare, agenţiile de turism şi unităţile de cazare).

0 comentarii: