Alin Burcea (om de afaceri, turism)

Este proprietarul celei mai mari agentii de turism din Romania cu actionariat local, Paralela 45, si vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Unul dintre cei mai influenti investitori in turism, Burcea isi evalueaza agentia la 18-20 mil. euro. El detine si hotelul Residence de pe litoral si hotelul bucurestean Stil, de patru stele.

Burcea a fost secretar de stat in Ministerul Turismului din ianuarie 2001 pana la finalul lui 2002.

La varsta de 26 de ani a devenit membru fondator al si primul presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). In 1998 a devenit membru al Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Şi-a început activitatea în turism în anul 1987 la Centrocoop Sibiu. În anul 1990 a înfiinţat agenţia de turism Paralela 45. În 1991 a fondat Ascoţiaţia Naţională a Agenţiilor din Turism (ANAT). În anul 2002, Burcea a fost învestit cu titlul de „Cavaler" de către Ion Iliescu, fostul preşedinte al României.

Alin Burcea deţin o avere de aproximativ 16 milioane de euro şi ocupă locul 342 în „Top 500 miliardari", realizat de „Forbes România".

O biografie a lui Alin Burcea gasiti pe blogul sau, burcea.ro. Extrase:
A venit Revolutia. Am orbecait zile si nopti pe strazi, am fost aproape sa intru in cladirea CC-ului (l-am vazut de jos pe Ion Antonescu, el reusise sa intre). Am avut marea sansa sa lucrez ca ghid – interpret pentru ziaristii japonezi de la Yomiuri Shimbun si asa am facut rost de primul capital pentru a porni, la 4 aprilie 1990 firma  PARALELA 45 TURISM!

Deschiderea oficiala a avut loc la 6 iunie 1990, in sediul principal de astazi, Bdul Regina Elisabeta 29-31, la parterul Primariei Sector 5.

Vecinatatea cu Primaria si Primarul Sectorului 5 nu mi-a adus intotdeauna bucurii. Am avut o perioada de conflicte puternice cu Domnul Catalin Chirita, si nici astazi nu as putea spune ca Domnul Vanghelie este un bun prieten de-al meu.

Au trecut anii, am ajuns in anul 2000 cand am fost chemat de catre Domnul Dan Matei Agathon sa fiu Secretar de Stat la Ministerul Turismului (2001-2002).

0 comentarii: